Een drukke week is in voortgang:

Afgelopen zaterdag [8-4] was er de algemene ledenvergadering van de VFP [praktiserend filosofen] in het gebouw van de ISVW te Leusden. De vernieuwde VFP komt op stoom, er zijn nieuwe werkgroepen opgericht: schrijven, intervisie, social media en meer. In de middag een heuse filosofische activiteit vanuit het perspectief van Aristoteles en Boeddha. Deze 2 benaderingen vulden elkaar prima aan. Hield er zelf een mooie tip aan over: neem soms de tijd voordat je een actie onderneemt. In mei a.s. wordt weer de Socratische landdag georganiseerd. Aanbeveling: word lid van de VFP, kosten 70E per jaar.

Dinsdag 11-4 was een 1-uurs bijeenkomst rond praktische filosofie in het Meeting Point Cacao op ‘s-Lands Werf 21. Aan de hand van een levensecht probleem van een van de deelnemers kwamen we snel uit op de vraag: Wat is je hittepunt, waar gaat het je vooral om? Een praktisch handvat voor elk gesprek is de samenahng tussen… denken-voelen-doen. Want je bent altijd bezig om iets te be-denken, te voelen of te [gaan] doen. Daar kun je zelf op elk moment mee aan de slag. Het is handig om te werken met de 2-3 minuten beslissingsregel: Wat kan ik wel of niet doen in de komende 2-3 minuten?

‘s-Avonds [11-4] op training geweest voor het Socratisch Cafe Rotterdam. Dit cafe gaat in september a.s. weer open.  Vermoedelijk komen er 6-8 gespreksleiders die het komend jaar 2017-2018 de socratische gesprekken gaan leiden in het fraaie pand van Rob Weteling. Gisteren [11-4] kozen we voor het onderwerp RUST. Wat betekent rust voor je, wanner treedt dat op, wat heb je er aan…??? Zelf ontdekte ik dat rust mee hielp bij het in- en uitstappen bij drukke metro/tram-haltes. Dan is er altijd veel reuring… en het is dan prettig als je je dan kalmpjes op je gemak voelt.  

De eestvolgende bijeenkomst voor praktische filosofie is op dinsdag 18 april 2017 van 11.00-12.00 uur. Locatie: Meeting Point ‘s-Lands Werf 21, nabij M-station halte Oostplein. Kosten: gratis, exclusief koffie/thee-fris.
De volgende VIJF onderwerpen komen aan bod:
– je existentie gaat vooraf aan je essentie
– spelregels bij een goed ‘wijs’ gesprek: vraag-antwoord-onderwerp v.v.
– denken-voelen-doen in relatie tot je echte hittepunt… waar draait het om??
– 2-3 minuten beslissings-aanpak… hoe dat te doen?
– je eigen denkploeg op werk/prive snel op gang brengen
Dus… ik nodig je van harte uit om hieraan mee te doen.
Zie ook: www.happycacao.nl en/of www.jebestaan.nl

En… vanavond [12-4] naar de haiku-kern Rotterdam!!!

Met groeten, Ferrie

Je levensvraag voor vandaag:
Wanneer word je lid van de VFP?

Denken-voelen-doen 18 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *