[Beste Bezoeker,
De blog wordt m.i.v. vandaag [23-1] om de dag gepubliceerd.
Dus, vandaag maandag, dan woensdag… en zo verder. Reden: dan heb ik 1 dag om te piekeren en 1 dag om te schrijven.
In komende 2 weken wordt de site ge-update.
Met hartelijke groet, Ferrie.]

De komen 2 a 3 maanden zullen ongetwijfeld in het kader van de Amerikaanse verkiezingen staan. Trump is gekozen, en zonder aarzeling heeft hij de strijd verklaard aan de pers, journalisten en het Washington-establishment.

Dit heeft vergaande gevolgen, want Wilders [Nederland], Le Pen [Frankrijk], AfD [Duitsland] … en in alle Europese landen zijn er neo-rechtse politieke stromingen die in het voetspoor van Trump opereren.
In een half jaar tijd is het politieke klimaat in de VS en in Europa omgebogen in de richting van nationale reframing.

Dat betekent dat we niet meer vanzelfsprekend aannemen dat de pers een spiegel van de werkelijkheid is, maar dat alle media bezig zijn de werkelijkheid naar hun hand te zetten.

Trump’s oorlog met de pers kan hieruit verklaard worden. Hij ziet de pers als een verdraaier van feiten en meningen. De tijd van objectieve berichtgeveing is voorbij, alle berichten en commentaren zijn 1-zijdig, en staan in dienst van zittende [luie, arrogante en zelfgenoegzame] transgender-georienteerde elites. 

Achter Trump’s opvattingen ligt de gedachte dat Amerika, en ook andere landen vooral moeten handelen vanuit hun eigen nationale belang, en dat daarin weinig tot geen plaats is voor buitenlanders en allochtonen.
In de komende 100 dagen zal duidelijk worden wat de concrete gevolgen zijn van deze nieuwe beleidsopvatting.

Goed nieuws:
Het bestuur van de VFP [praktische filosofie] komt begin februari bij elkaar ter voorbereiding van de activiteiten in april 2017.

Je levensvraag voor vandaag [23 – 1 ]:
Wat is je eigen houding t.a.v. de vreemdeling van vandaag?

 

Reframing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *