Wat moet je nu met een partij specifiek voor anti-discriminatie?
Het begin allemaal met de pro-Turkse beweging DENK. Twee PvdA-weglopers startten een eigen fractie in de 2e Kamer. Geleidelijk ontwikkelde dat zich tot een partij voor alle autochtonen en Nederlandse buitenlanders.

Vervolgens treedt Sylvana Simons tot DENK toe om ook Surinaamse Nederlanders te vertegenwoordigen. Dan blijkt dat DENK inderdaad vooral een post-Turkse aangelegenheid is.
Sylvana exit. Zij start dan ARTIKEL 1, ook weer een politieke partij tegen de discriminatie en voor een alom aanwezige verbondenheid, voor een totale gelijkheid.

Maar… dan zien we dat op de top 3 posities van haar politiek ARTIKEL 1 lijst alleen vrouwen staan. Bovendien staat er minstens 1 zeer onaangenaam en bedenkelijk type op, die een bloed hekel heeft aan Israel en de vrije westerse wereld. Dat geeft dus allemaal toch wel iets te denken.

Gelukkig worden er ook grappen gemaakt.
Via nepnieuws wordt bekend dat Sylvana tegen het zwarte scheidsrechteruniform zou zijn. Dit in het verlengde van de Zwarte Pieten discussie.
Dat is op zich natuurlijk wel grappig. Want de kleur zwart doet denken aan scheidsrechterij, aan oude zwarte nazi SS-uniformen van de 2e WO en de racial issues van Trump’s moderne 2017Amerika.

Wellicht is 1 conclusie mogelijk: Als we alleen om gelijkheid geven, dan komen we snel in heel akelige vergelijkingen terecht.

Ferrie, graag tot morgen donderdag 19-1, over stress.

PS Je levensvraag voor vandaag:
Op welke politieke partij ga je in maart 2017 stemmen?    

Artikel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *